ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Προστέθηκε από Mr Six στις June 28 2015 12:23:00


Αν μελετήσουμε το παρελθόν παίρνουμε πολύτιμα μαθήματα για το παρόν και το μέλλον. Ποτέ λοιπόν στο παρελθόν δεν κέρδισε η Ελλάδα τους δανειστές της. Αν αυτό συνέβαινε τότε ο έλεγχος της μικρής αλλά πολύτιμης Ελλάδας θα χανόταν για πάντα από τους ισχυρούς και πιθανόν η Ελλάδα να αποκτούσε κάποια στιγμή της οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Για να συμβεί αυτό εκτός από ηγέτη χρειαζόμαστε να γίνουμε τόσο πολύτιμοι στους ισχυρούς ώστε αυτοί να μας αφήσουν να ισχυροποιηθούμε με σκοπό να εξυπηρετήσουμε με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα τους.

Η ευκαιρία που ανοίγεται την εποχή αυτήν στην χώρα μας για να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά της κοιτάσματα, πιθανόν θα χαθεί αν οι ηγέτες αποδειχτούν κατώτεροι των περιστάσεων. Η ιστορία θα κρίνει και θα κρίνει όπως μόνο αυτή ξέρει. Κρίνονται οι πράξεις και τα αποτελέσματα αυτών. Δεν κρίνεται η θέληση, δεν κρίνεται η σκέψη, δεν κρίνονται τα συναισθήματα.

ΝΑΙ θέλουμε την Ευρώπη ως σύμμαχο, ΝΑΙ δεν μπορούμε να σταθούμε χωρίς αυτήν στην περιοχή της Βαλκανικής, ΟΧΙ δεν θα θυσιάσουμε την ανεξαρτησία μας για κανένα δανειστή, ΟΧΙ καλύτερα να πεθάνουμε πολεμώντας παρά από την έλλειψη πατρίδας, ΟΧΙ δεν θα γίνουμε με την θέληση μας και επίσημα προτεκτοράτο και κράτος ελλιπούς ισχύος.

Πλην όμως οι ευθύνες  πρέπει να βαρύνουν τον ελληνικό λαό μόνο ως προς το ότι είχε, έχει, και θα έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Την πολιτική, την διαπραγμάτευση δεν την κάνει ο λαός, αλλά αυτοί που τον αντιπροσωπεύουν στο κοινοβούλιο. Δεν είμαστε Αρχαία Αθήνα και δεν έχουμε το επίπεδο που απαιτείται για να λαμβάνουμε πολιτικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα αν δεν γνωρίσουμε τι έχουν κατά νου οι ηγέτες τουλάχιστον της χώρας μας.

Το χειρότερο σενάριο είναι η συμμετοχή μας σε ένα προκαθορισμένο σχέδιο που θα μας οδηγήσει σε προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, που απλά ο λαός πρέπει να το νομιμοποιήσει όχι γιατί η πολιτική διαπραγμάτευση απέτυχε….. Αλλά γιατί εξαρχής έτσι ήταν προσχεδιασμένο να γίνει!!!!!!