ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Προστέθηκε από Mr Six στις June 25 2015 22:58:34
Το ΠΑ-InfoNet  για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους του Διαχειριστή είχε παύσει την λειτουργία του προσωρινά. Η ώρα της επιστροφής έχει φτάσει. Θα συνεχιστεί η αποδελτίωση τύπου και ο σχολιασμός. Όπως πάντα τα σχόλια είναι ελεύθερα και τα μέλη μπορούν να δημοσιεύσουν τις δικές τους αναρτήσεις.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν με τέτοιους ρυθμούς ώστε απαιτείται όχι μόνο ενημέρωση για την οικονομία, αλλά για το πώς όλα αυτά συνδέονται με γεωπολιτικά συμφέροντα εκατέρωθεν της Ε.Ε και της Ελλάδας. Παράλληλα οι εξελίξεις σε ΑΟΖ και ΝΑ Μεσόγειο είναι το κλειδί στο παιχνίδι συνολικά. Ο ρόλος των ΗΠΑ στην περιοχή ενδιαφέροντος της ΝΑ Ευρώπης είναι κρίσιμος μιας και ελέγχει (μέχρι τώρα) το δημιούργημα του το ISIS ανακατεύοντας την ενεργειακή τράπουλα στην Μέση Ανατολή. Παράλληλα η αποτροπή της Ρωσίας να δείξει ηγετικό ρόλο ανάμεσα στα Ορθόδοξα έθνη με σκοπό την κάθοδο της στην Μεσόγειο θα έχει πιθανόν και επιπτώσεις στα ελληνικά συμφέροντα. Αυτό θα γίνει με την συνέχιση της υποστήριξης του Ισλαμικού Τόξου στην Βαλκανική χερσόνησο. Η άνοδος του Αλβανικού εθνικισμού πιθανόν να εξελιχθεί ένοπλη σύρραξη ανάμεσα σε εξτρεμιστικά στοιχεία τουλάχιστον στα βόρεια σύνορα μας.

Οι απειλές υπάρχουν, όσο και οι προκλήσεις σε κάθε πτυχή των εξελίξεων.
Τα κακά παιδιά πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν πολύ καλά παιδιά όταν αρχίσουν να εξυπηρετούν συμφέροντα ή όταν δημιουργηθεί συμφέρον προς εξυπηρέτηση όπως στην περίπτωση της Κύπρου που ανακήρυξε ΑΟΖ και όλοι το δέχτηκαν. Ακόμα και η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδίσει τις εξελίξεις. Η ενέργεια είναι πολύ πιο αναγκαία στην ΕΕ από ότι η εξυπηρέτηση του Ελληνικού χρέους.
Η κατάσταση δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία της Ελλάδας. Ας σκεφτούμε Γεωπολιτικά.