Π.Α InfoGR
Περιήγηση
Αρχική σελίδα
Εθνικός Ύμνος

Άρθρα

Φόρουμ
FAQ
Ιστοσυνδέσεις
Νέα ανά Κατηγορίες

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ
ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Κ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ CHANNEL

Αναζήτηση στο Π.Α. InfoNet

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Α INFONET (Δοκιμή)

Συνοπτικο Χρονολογιο Ελληνικής Ιστορίας
359 ΜΑΕΔΥ - Εκεί Που Δεν Υπάρχουν Κάμερες
wEb rOcK rAdIoS
Radio
Pick a channel and Press "Go" to start the radiofree counters


Free web analytics, website statistics Statistics

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΒΛΑΣΣΗ https://www.facebook.com/savvas.vlassis/posts/1077829515563747
«ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΝΙΚΕΣ» 1987 – 2015
("ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" - Σύνθημα ΠΑΣΟΚ δεκαετία 1980)
Μάρτιος 1987. Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την πρόθεση της Καναδικής DENISON να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις για πετρέλαιο στον Πρίνο, σύμφωνα με τις άδειες που έχει λάβει. Το πρόβλημα είναι ότι οι γεωτρήσεις αφορούν περιοχή σαφώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, λίγο πέρα όμως από τα 6 ν.μ. των εθνικών χωρικών υδάτων. Ο Αντρέας φοβάται ότι αυτό θα προκαλέσει αντίδραση της Τουρκίας και αποφασίζε να προχωρήσει σε κρατικοποίηση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια της Θάσου. Η κρατικοποιημένη εταιρεία δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει τις γεωτρήσεις. Ο «θόρυβος», κινητοποιεί την Τουρκία, η οποία σχηματίζει την εντύπωση ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να επεκτείνει τις γεωτρήσεις εκτός των 6 ν.μ. Στις διπλωματικές επαφές, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της και η τουρκική κυβέρνηση υιοθετεί επιθετική ρητορική και απειλεί με έρευνες του «Σισμίκ».

Ο Αντρέας, έχοντας αρχίσει να χάνει την μπάλα, καταφεύγει σε «υπερήφανες» εθνικές κορώνες και κινητοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κόσμος συσπειρώνεται εμπρός στον προαιώνιο εχθρό του έθνους. Γίνεται μερική επιστράτευση, βγαίνει ο Στόλος.

Όταν αρχίζει σιγά σιγά να λύνεται η «παρεξήγηση», χάρη στην μεσολάβηση των ΗΠΑ στις οποίες η Αθήνα αναγκάστηκε να αποκαλύψει περίπου τις πραγματικές προθέσεις της, ο Οζάλ αναδιπλώνεται και λήγει το θέμα. Οι «υπερήφανοι» Έλληνες πανηγυρίζουν! Νομίζουν ότι έτριψαν την μούρη των Τούρκων. Εθνική υπερηφάνια στο ζενίθ! Αξιοπρέπεια! Τους πατήσαμε, επιτέλους! Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του State Department, δείχνουν τα γέλια των Αμερικανών με τα καμώματα Παπανδρέου.

Ακολουθεί το Νταβός και η στροφή του Αντρέα, να δεχθεί διάλογο με την Τουρκία. Αργότερα θα πει το “Mea Culpa”, αλλά... Το κακό έγινε. Σιωπή τώρα, ας κάνουμε την πάπια κι ας ξεχάσουμε το όλο θέμα. Θα περάσουν χρόνια μέχρι να καταλάβουν οι Έλληνες (όσοι ενδιαφέρονται) τί πραγματικά έγινε στην κρίση του 1987. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που δεν ήθελε «φασαρίες» με την Τουρκία και μονομερώς είχε αποφασίσει να μην γίνουν έρευνες πέραν των 6 ν.μ. Ο «μύθος» όμως της «υπερήφανης» στάσης του ΠΑΣΟΚ και του Αντρέα, θα μείνει.

Σήμερα, οι νέοι, είναι αμφίβολο αν έχουν ιδέα γι’ αυτές τις σελίδες εξευτελισμού της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

Συμπέρασμα: Όταν οι κυβερνώντες τα κάνουν μούσκεμα στις εθνικές υποθέσεις και κινδυνεύουν να τους πάρουν με τις πέτρες, τότε αρκεί να ερεθίσουν τα εθνικά ανακλαστικά της κοινής γνώμης, ώστε να συσπειρωθεί αναφανδρόν στο πλευρό της. Τα σφάλματα και οι ευθύνες των κυβερνώντων μπορούν άνετα να κρυφτούν κάτω από το χαλί.
 
Ιούνιος 2015. Σε αυτό ακριβώς το «κόλπο» καταφεύγει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΜΜΑΤΑ που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν και στην διαβόητη «σκληρή διαπραγμάτευση» το μόνο που πρότειναν στο τέλος ήταν ένα νέο Μνημόνιο με φόρους 8 δισ. ευρώ, ο Τσίπρας κάνει την μεγάλη μανούβρα για να θολώσει τα νερά στον λαό.

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η δική του πρόταση επί της οποίας συζητούσε με τους ξένους, εγκαταλείπει αιφνιδιαστικά τις διαπραγματεύσεις και «καταγγέλει» στον λαό τους «κακούς» δανειστές και την «μη βιώσιμη λύση» (του) που δήθεν έλαβε τελεσιγραφικά.
Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ρίγη εθνικής - ιερής αγανάκτησης τον διατρέχουν. Το διάσημο ανά την οικουμένη Ελληνικό ΦΙΛΟΤΙΜΟ (οι άλλοι λαοί δεν έχουν - είναι γαΐδούρια) μας καλεί να ανακράξουμε: «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ». ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ»! ΖΗΤΩ Η ΠΛΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας τρίψουμε στην μούρη των σατανικών δανειστών το «ΟΧΙ» για να καταλάβουν ποιοι είμαστε.....

Πού μυαλό για να αξιολογήσει ο κόσμος τα πράγματα και να αντιληφθεί το πολιτικάντικο παιχνίδι Τσίπρα! Ο τελευταίος, τρίβει τα χέρια του. Κανείς δεν δείχνει να θυμάται τα προεκλογικά ψέμματα και να έχει αντιληφθεί την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ στην «σκληρή διαπραγμάτευση».

Πριν, οι σφυγμομετρήσεις έδειχναν 70% υπέρ του Ευρώ με κάθε κόστος. Τώρα, το παιγνίδι είναι 50-50. Το κόλπο έπιασε. Ο Τσίπρας μεθάει. Οι πιθανότητες να αποφύγει την ΤΙΜΩΡΙΑ και να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έχουν αυξηθεί ανέλπιστα! Το ξεκαθάρισε. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Θα υπογράψω και στις δύο περιπτώσεις!


Mr Six στις July 04 2015 00:14:03 0 Σχόλια · 402 Επισκέψεις · Εκτύπωση
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια.
Γράψτε σχόλια
Παρακαλώ συνδεθείτε για να γράψετε σχόλια.
Εκτιμήσεις
Εκτιμήσεις μπορούν να γράψουν μόνο Μέλη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφτείτε για να ψηφήσετε.

Δεν προστέθηκαν εκτιμήσεις.
Σύνδεση
Χρήστης

ΚωδικόςΞεχάσατε τον κωδικό σας?
Ζητείστε ένα καινούριο εδώ.
ΕΝ' ΟΠΛΟΙΣ
by vangelis ''drflight'
--------Πείτε χρόνια πολλά-------
AIΣΧΥΛΟΣ: «ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ, (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ»

Αδόλφος Χίτλερ: "Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον." (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)